knjizara.com
Zemlja straha

Isak Rosa (autor)

Zemlja straha
rasprodato

,,Zemlja straha” istražuje poreklo straha čiji je izvor kako sam čovek tako i njegovo okruženje. Ovaj uznemirujući i snažan psihološko-sociološki roman, svojevrsna anatomija straha čoveka na Zapadu, otkriva nam kako se stvaraju i umnožavaju strahovi da bi na kraju postali gospodari našeg života.
Zemlja straha je mesto iz mašte u kojem postaje stvarnost sve ono od čega strepimo. Karlos dobro zna čega se plaši. Njegovi strahovi su uobičajeni: da ne dobije batine, da ga ne opljačkaju, da mu lopovi ne upadnu u kuću dok spava, da mu ne otmu sina; plaši se i agresivnosti komišija, adolescenata siledžija, siromašnih, stranaca...
Iako zna da su njegov

a strahovanja preterana, čak neosnovana, Karlos ne može da ih se oslobodi. Jedan njegov do tada drugorazredni strah zauzeće središnje mesto kada se nađe u konfliktnoj situaciji: manji incident u školi njegovog sina koji bi se mogao jednostavno rešiti, postepeno se komplikuje zbog Karlosove nesposobnosti da donosi odluke. On započinje bežanje od samog sebe u kojem će sa svakom novom laži, svakim pogrešnim korakom, imati sve snažniji utisak pretnje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Utopija; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 251 str.; 978-86-6289-000-9;