knjizara.com
Zaveštanje protopopa Avakuma , Lov na cara
profesionalni doživljaji detektiva Alekseja Likova i njegovih drugova

Nikolaj Svečin (autor)

Zaveštanje protopopa Avakuma , Lov na cara
967 din
Stara cena: 1075 din
U korpu

U romanu se opisuju detektivski slučajevi zasnovani na istorijskim činjenicama iz Rusije 19. veka. Pisan je u maniru najboljih krimi romana.
Knjiga je namenjena svi uzrastima koji vole detektivske priče.
Prva knjiga, koja je spojila dve priče („Avakumov testament” i „Lov na cara”), objavljena je u Nižnjem Novgorodu 2005. godine.
Od tada je mnogo vode proteklo ispod Volge… „Događaji iz službe detektiva Alekseja Likova i njegovih prijatelja“ marširaju Rusijom, pa čak i prelaze njene granice. Svoje radove autor je video u Talinu, Rigi, Pragu, Beču, Budimpešti, Alma-Ati. Sa interesovanjem i uzbuđenjem posmatra ovaj proces…
Ima preko trideset knjiga. U Nižnji Novgorodskom pozor

ištu „Komedija“ postoji predstava pod nazivom „Detektivi“. U Nižnjem Novgorodu vode ekskurzije „Oko mesta Likovskog“.
Autor želi da odvede Alekseja Nikolajeviča u sigurno utočište, u mirnu starost. Ali ne zna da li će uspeti. U poslednje vreme se promenio autorov pogled na sopstvene knjige. Pre mnogo godina započeo je samo kao seriju detektivskih priča i nije razmišljao šta će to rezultirati. Sada je njemu (autoru) jasno da ne komponuje samo ciklus knjiga, već pre, sagu o raspadu Ruske imperije, viđenu očima kriminallističkog detektiva. Zadatak je ambiciozan i možda neće uspeti. Na vama je, čitaocima, da procenite.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Informatika; 2023; Broširani povez; ćirilica; 19 cm; 490 str.; 978-86-82528-06-7;