knjizara.com
Vučji sat 2

Robert R. Makamon (autor)

Vučji sat 2
rasprodato

Roman Vučji sat Roberta R. Makamona kreće se s velikim autoritetom kroz istoriju, narodna predanja i mitove kako bi kombinovao dva naizgled nespojiva žanra – akcionog trilera iz Drugog svetskog rata i paranormalne ljubavne priče – u beprekornu i neodoljivu celinu.
Makamonov junak je Majkl Galatin, žitelj dva suprotstavljena sveta. Rođen u ruskoj aristokratskoj porodici, da bi ga „preobrazio“ i odgajio čopor vukodlaka, Majkl iz divljih predela rodne Rusije stiže u prostranstva naružena ratnim ožiljcima. Ponudivši svoj jedinstveni dar saveznicima, Majkl postaje neka vrsta tajnog oružja s ciljem da se unište Hitler i njegov „Hiljadugodišnji Rajh“. Pustolovine ga vode od pu

stinja Severne Afrike do zemalja Zapadne Evrope pod nemačkom okupacijom. Tamo, uz pomoć prijatelja, drugova i ljubavnica, otkriva zastrašujuću zaveru poznatu kao „Gvozdena pesnica“, koja preti da osujeti brižljivo planiranu savezničku invaziju Evrope i izmeni ishod rata.
Istovremeno triler s pomno istraženom istorijskom podlogom i briljantno novo viđenje tradicionalne priče o vukodlacima, Vučji sat nudi zadovoljstvo, uzbuđenje i prosvetljenje praktično na svakoj stranici. Egzotično, zanosno i beskrajno inventivno, ovo je delo majstorskog pripovedača koji u potpunosi vlada svojim nenadmašnim narativnim darom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Paladin; 2015; latinica; 21 cm; 343 str.; 978-86-87701-54-0;