knjizara.com
Vrtlog iluzije
rasprodato

Nedovršeni roman Vrtlog Nade Marinković, koji je njena bratanica Svetlana Oljačić Gavrilović pronašla u pisaćoj mašini, posle njene smrti, odlučila je da ga obznani zajedno sa svojim nedovršenim, prvim romanom, Iluzija.

Delo Nade Marinković vidim kao nedovršenu dovršenost, kao plemenito stvaralačko tkanje koje je prekinula granica ljudskog postojanja.

Blisko etici i estetici Nade Marinković, ali samosvojno i originalno, nastalo je i nedovršeno delo Iluzija Svetlane Oljačić Gavrilović. Ona je svoje vibrantne likove ostavila bez dovršenosti, što nije neophodno jer je literarna sugestivnost učinila svoje. Čitalac se može prema njima i odrediti.
Ratko Božović, profe

sor

Biti potomak ili rođak slavnog pisca, slikara ili kompozitora obično je prevelik teret ako imate slične umetničke ambicije. Pošto genijalnost i talenat nisu nasledni malo je primera da je u jednoj porodici ili široj familiji bilo ličnosti podjednakog, autentičnog talenta koji se iskazao svojom suštinom i postojanjem.

Ovde bi moja teorija bila netaknuta da ne postoji izuzetak i u našoj sredini, zbog čega ovo i pišem. Književni rad Svetlane Oljačić Gavrilović pratim već nekoliko godina, o njemu sam pisao ali nisam znao jedan bitan detalj, da je Svetlana ćerka brata poznate i velike srpske književnice Nade Marinković. O tome se verovatno ne bi ni znalo, da povod nije upravo roman koji je pred vama.
Milan Vidojević, književnik

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 241 str.; 978-86-531-0133-6;