knjizara.com
Viši svetovi
izgled, stanovnici i fenomeni astralnog i mentalnog sveta

Čarls Ledbiter (autor)

Viši svetovi
rasprodato

Knjiga jednog od najistaknutijih teozofa Čarlsa Vebstera Ledbitera, koji je svojevremeno bio na glasu sa svoje neverovatne sposobnosti jasnoviđenja, u stvari predstavlja kompilaciju dva njegova teksta o astralnom i devahanskom (mentalnom) nivou postojanja, koji su izvučeni iz jednog njegovog mnogo obimnijeg dela, a to je bila višetomna serija priručnika u kojima je Ledbiter izneo sve praktične vidove teozofskog učenja.
U delu o astralnom svetu, koji je vremenom postao klasik ezoterične literature, on opisuje prednosti osvajanja tog plana, sve opasnosti koje se u njemu kriju kao i fantastična bića koja ga nastanjuju.
Druga

knjiga, Devahanski (nebeski) svet je zapravo bio šesti u seriji ovih praktičnih priručnika. No ovi priručnici nisu pisani samo za poklonike željne znanja o višim svetovima, već i za zaposlene muškarce i žene kojima će velike istine izložene u ovim knjigama pomoći da se lakše nose sa životnim nedaćama i na kraju suoče se sa neumitnošću smrti. Napisane od strane služitelja drevnih Majstora koji su Starija Braća naše rase, ove knjige nemaju drugu namenu osim da budu od pomoći svojim bližnjima.


Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Babun; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 216 str.; 978-86-80792-25-5;