knjizara.com
Vinari Srbije

Đorđe Zarić (autor)

Vinari Srbije
rasprodato

Knjiga Vinari Srbije specijalno je izdanje časopisa Caffe&Bar i jedina knjiga takve vrste koja se može naći na našem tržištu. Naime, novinari Caffe&Bara imali su priliku da prate i pišu o tome šta se dešavalo sa velikim državnim preduzećima koja su se bavila masovnom proizvodnjom vina kao i kako su se borile za opstanak male srpske vinarije osnovane devedesetih godina prošlog veka... Od dvehiljadite godine do danas bilo je posebno interesantno pratiti fenomen nastajanja i razvijanja novih malih proizvođača vina na našim prostorima. Međutim, kako

je taj segment poljoprivrede izuzetno dinamičan nije bilo moguće jednostavno sumirati višegodišnje istraživanja časopisa Caffe&Bar u tom sektoru. Da bismo na aktuelan i ispravan način predstavili srpske vinare posetili smo za nekoliko meseci 46 proizvođača vina u sedam vinskih regiona Srbije.
Cilj knjige Vinari Srbije je da promoviše srpske proizvođače vina i predstavi srpska vinogorja i njihove specifičnosti, kao i da unapredi poziciju srpskog vina na domaćem i inostranom tržištu. Knjigom Vinari Srbije želeli smo da pružimo podršku srpskim vinarima u njihovim naporima na proširenju kapaciteta vinograda i proizvodnji vina vrhunskog kvaliteta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vino , Vinogradarstvo , Vinarstvo , Alkoholna pića
Ostali naslovi iz oblasti: Turizam i putovanja

Izdavač: Frame media; 2008; latinica; 24 cm; 127 str.; 978-86-907795-4-3;