knjizara.com
Uvod u političku psihologiju

Martha L. Cottam, Thomas Preston, Elena Mastors, Beth Dietz-Uhler (autor)

Uvod u političku psihologiju
rasprodato

Prvi opsežni udžbenik o političkoj psihologiji, koji na pristupačan način istražuje psihološke korene političkog ponašanja. Autor se koristi psihološkim koncepcijama kako bi objasnio tipove političkog ponašanja kroz mnogobrojne teorije i slučajeve političke aktivnosti kojima prikazuje to ponašanje.
Knjiga istražuje mnogobrojne obrasce političkog ponašanja, poput vodstva, ponašanja grupa, glasanja, rase, etničke pripadnosti, nacionalizma, političkog ekstremizma, terorizma, rata i genocida.

Uokvireni tekstovi naglašavaju sadašnje i istorijske događaje kako bi pomogli studentima u povezivanju sveta koji ih okružuje i koncepcija koje uče na nastavi. Primeri ističu veliki bro

j istraživačkih metodologija koje se koriste u ovoj disciplini, poput eksperimentalnog istraživanja i analize sadržaja. Izraz „Političko biće“ se koristi kroz celu knjigu kako bi čitaoca podsetio na psihološke teorije i koncepcije koje se istražuju u svakom poglavlju.

Uvod u političku psihologiju istražuje neke od najgorih stvari koje ljudi rade jedno drugome iz političkih razloga, kao i da bi sprečili i razrešili konflikt, i kako se oporaviti od njih. Cilj je pomoći čitaocu da razume nesagledive kompleksnosti ljudskog ponašanja i važne uloge koju politička psihologija može odigrati u poboljšavanju ljudskog stanja.


Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Mate; 2010; Broširani povez; latinica; 25 cm; 360 str.; 978-953-246-091-9;