knjizara.com
Upravljanje projektima u građevinarstvu

Branislav Ivković, Željko Popović (autor)

Upravljanje projektima u građevinarstvu
rasprodato

Valja istaći da knjiga Upravljanje projektima u građevinarstvu živi sa studentima i u praksi već preko deset godina. Njeno treće izmenjeno i dopunjeno izdanje sadrži veoma mnogo izmena i dopuna, nastalih kao posledica dodatnih istraživanja i rada autora na realizaciji investicionih projekata. Više od polovine prethodnog teksta i ilustracija je zamenjeno i inovirano, a dodati su i potpuno novi sadržaji, što je rezultiralo značajnim uvećanjem obima knjige. Može se istaći da su osnovni principi iskazani pre više godina i danas veoma aktuelni. Oni pružaju do

voljno prostora za dalji istraživački i praktičan rad, pogotovu na definisanju konkretnih procedura i softverskih rešenja usaglašenih sa specifičnim uslovima realizacije projekata, a u okviru svakog poglavlja nudi se mnoštvo ilustrativnih primera i studija iz prakse.
Kada su u pitanju kompleksni investicioni projekti, za njihovu efikasnu realizaciju neophodna su naučno-tehnološka, organizaciona, pravna, ekonomska, informaciona i druga znanja. Veštinu njihovog objedinjavanja i valjanog usmeravanja ka realizaciji ciljeva projekta nazivamo upravljanje projektima (project management), a kada je u pitanju realizacija projekata u oblasti građevinarstva – upravljanje projektima u građevinarstvu (construction project management). Sva ova znanja namenjena su kako studentima osnovnih i postdiplomskih studija, tako i stručnjacima u praksi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građevinarstvo , Investicije , Baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 3. izdanje, 2005; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 901 str.; 86-395-0447-4;