knjizara.com
To ne može biti istina

To ne može biti istina
rasprodato

To ne može biti istina! otvara vrata malih tajni sveta koji nas okružuje, skrivenih činjenica koje se na prvi pogled čine neverovatnim, ali su potpuno istinite.
Puna najnovijih, potvrđenih činjenica i statističkih podataka koji dokazuju da je istina ponekad čudnija nego fikcija, ova knjiga je sjajan vodič za sve radoznale istraživače, koji žele da saznaju više o svetu u kome živimo i čiji smo i sami deo.
Knjiga istražuje materijalni svet koji nas okružuje, od najmanjih mikročipova do masivnih rotirajućih planeta poput Jupitera i udaljenih zvezda hiperdžinova, putem poređenja nepoznatog sa poznatim. Stotine zadivljujući

h ilustracija pomažu da se vizuelizuje i time lakše razume svako poređenja. Učenje postaje lako i zabavno uz sjajne ilustracije i grafikone koji prate i na neposredan način objašnjavaju neverovatne činjenice. Na primer, zvuči neverovatno da je brzina svetlosti tolika da samo u jednoj sekundi može da proputuje oko Zemlje sedam i po puta. Ili da je srce plavog kita veliko koliko i automobil.
Upadljivi naslovi odeljaka posvećenih pojedinim pojmovima i pojavama i jednostavna objašnjenja čine knjigu dinamičnom i uzbudljivom čitaocima svih uzrasta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Primenjene nauke

Izdavač: Profil knjiga; 2014; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 192 str.; 978-86-6059-062-8;