knjizara.com
Tetovirani grad

Hari Slipičević (autor)

Tetovirani grad
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Autor bestselera Ključ besmrtnosti

Uzbudljiva potraga za Knjigom za koju su se borili Hitler i Staljin

Roman Tetovirani grad Harija Slipičevića prati sudbinu Meka Luita, profesora istorije i prvog čoveka Ptolemejevog klana, tajnog društva koje bdi nad Ozirisovom knjigom mrtvih čuvajući je od mračnih organizacija koje žele da ovladaju njenim skrivenim moćima. Kada Knjiga nestane, Mek kreće u neizvesnu potragu koja će ga voditi od Nemačke, preko Rusije, sve do Južne Amerike. Otkrivajući t

ajne nacističke i boljševičke istorije, profesor Luit se obračunava s opasnim i surovim ljudima koji iz senke upravljaju svetom, istovremeno otkrivajući i maglovite dubine vlastitog identiteta.

Uz elemente trilera i misterije, roman je pisan na tragu postmodernističke krimi priče koja u svoj temeljni narativni tok uključuje brojne druge književne mikroforme, od istoriografije do eseja. Slipičević uspešno gradi zaseban narativni svet koji ima svoju unutarnju logiku i smisao. Koliko je taj svet koherentan, a priča o Meku Luitu dosanjana s iskrenošću, svedoči i sledeće: iako se Tetovirani grad naslanja na ranije objavljeni bestseler roman Ključ besmrtnosti, čitalac ne mora da bude upoznat sa sadržajem prvog romana da bi mogao čitati ovo delo. Ono funkcioniše kao posebna književna galaksija, a ukupni smisao dobija u celini Slipičevićevog narativnog kosmosa.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 276 str.; 978-86-521-4818-9;