knjizara.com
Teozofski klasici

Mejbl Kolins (autor)

Teozofski klasici
3080 din
U korpu

Mejbl Kolins: Svetlost na putu & Kroz Zlatne dveri
H. P. Blavacka: Glas tišine
Robert Siring: Upoznaj sebe

Spisi Mejbl Kolins Svetlost na putu i Kroz zlatne dveri smatraju se teozofskim klasicima, ali i pravim draguljima među duhovnim delima uopšte. Već kad su se pojavile, imale su brojne refleksije, a prvi koji je napisao komentare na njih bio je Vilijam K. Džadž, jedna od teozofskih perjanica. Za njim su usledili još mnogi komentatori, a jedan od najčuvenijih mistika našeg doba, Ošo Rađniš, ima oveću knjigu daršana na spis Svetlost na putu, o kojoj se izražavao s velikim pijetetom. Spis Kroz zlat

ne dveri su svojevrsna Mejbelina objašnjenja Svetlosti, ali i pokušaj da se ustanovi učenje koje bi ljudskom rodu omogućilo napredak i razvoj preko duhovnih, civilizacijskih i kulturnih vrhunaca kad se obično dešava pad (ratovi, ekonomske depresije, stvaralačka zasičenja, gubitak motiva, smisla, itd.). Uz spise, kao njihov dodatak, preveli smo i autorsku biografiju Mejbl Kolins, koju je napisala Kim Fernel, pod nazivom Mnogi životi Mejbl Kolins, iz koje se može saznati o nesvakidašnjoj i nadahnjujućoj sudbini jedne znamenite i odvažne žene sa svim turbulencijama koje život u sebi nosi.

O spisu Glas tišine izlišno je mnogo govoriti jer je reč o proslavljenom Blavackinom radu koji se smatra brušenim dijamantom teozofskog misticizma, kao i spisom koji pripada riznici svetske duhovnosti. Ne mali broj komentatora smatra ovo delo alhemijskom destilacijom duhovnih učenja iz koje je proizišla esencija žive vode koja će večito nadahnjivati čovekov um svežim idejama a njegovo srce podsticati na plemenita dela. Ima i onih koji Glas smatraju teozofskom biblijom.

Siringov spis Upoznaj sebe sadrži praktičan rad na unapređenju ličnog sopstva. U trinaest koraka, ili poglavlja, autor pruža čitaocu dragocena uputstva kako da upozna samog sebe i otkrije izvor nepresušnog toka duhovne i božanske sile koja obitava u skrivenim dubinama našeg sopstva. Izuzetan spis!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Teozofija
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Metaphysica; 2020; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 304 str.; 978-86-84091-15-6;