knjizara.com
Talični Tom Knj. 6

Rene Gošini, Moris (autor)

Talični Tom Knj. 6
1839 din
Stara cena: 2299 din
U korpu

SAMO JEDAN KAUBOJ POTEŽE REVOLVER BRŽE OD SVOJE SENKE!

To je, naravno, Talični Tom, junak istoimenog frankobelgijskog stripa, jednog od najpopularnijih evropskih stripova svih vremena i jednog od najčitanijih i najvoljenijih stripskih naslova na teritoriji bivše Jugoslavije.

Taj upečatljivi usamljeni kauboj, koji na kraju epizode na svom konju odlazi u zalazak sunca, u sebi objedinjuje mnoge stereotipe klasičnog junaka Divljeg zapada – sposoban je i brz, inteligentan i uvek spreman za akciju, zaštitnik je nejakih, sa izraženim osećajem za pravdu i mesto ga ne drži. Ali pripoved

anje o njemu je istovremeno sasvim jedinstveno, obojeno neponovljivim humorom, a podvizi koje doživljava retko se viđaju čak i u tako bogatom žanru kao što je vestern.

Odeven u prepoznatljivo odelo sa crvenom maramom i šeširom, lik Taličnog Toma se u svojim pričama susreće i suočava sa brojnim dobrim i lošim ličnostima, onim izmišljenim, ali i onim koji pripadaju američkoj istoriji i folkloru (braća Dalton, Kalamiti Džejn, Bili Kid, Roj Bin, banda Džesija Džejmsa, Sara Bernar...) i svedok je i učesnik raznih stvarnih događaja iz američke istorije. Ipak, ta težnja ka autentičnosti autore nikad nije sprečavala da u priče unesu živ i večito aktuelan humor, koji smelo parodira žanr kom Talični Tom pripada.

TALIČNI TOM, KNJIGA 6: 1959 -1960.

13 · NA MISISIPIJU
14 · NA TRAGU DALTONOVIH
15 · U ZNAKU NAFTE

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2022; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 144 str.; 978-86-300-0179-6;