knjizara.com
Tajna društva i njihova moć u XX veku

Jan Van Helsing (autor)

Tajna društva i njihova moć u XX veku
rasprodato

"Postoje dva nivoa istorijske stvarnosti. Prvi je, takozvano, javno mnjenje, koje masovni mediji serviraju prosečnom građaninu i koje će kasnije, preko pojedinaca koji ga zapisuju, postati istorija. Drugi je sačinjen od događaja koji nisu otkriveni javnosti. Ovo je svet mahinacija tajnih društava koje prespajaju kapital, politiku, ekonomiju i religiju. Na ovom nivou prave se nacije, započinju se ratovi, ustoličavaju se predsednici i vođe i, u slučaju da ne funkcionišu, eliminišu se..."
I

zvod iz pogovora istoričara Marka Maljkovića: "politika će vam zakucati na vrata svaki put kad ne možete najobičniji dokument da izvadite u opštini bez nečije urgencije, svaki put kad stanete u kilometarski red pred nekom od stranih ambasada, svaki put kad čekate po deset godina da vam se okonča sitna parnica pred prvostepenim sudom, svaki put kad saobraćajna policija zaustavi vašeg stojadina, a propusti mečku sa četvorocifrenim tablicama, svaki put kadmorate da platite visoke poreze za vašu radnjicu na uglu ulice, kako biste nahranili državni aparat koji sluganski radi za one koji nikad u životu nisu platili poreze... nadam se da će vas ova knjiga inspirisati da počnete ponovo učestvovati u demokratskim procesima odlučivanja..."

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tajne organizacije
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Građanski institut za demokratiju i bezbednost Paralaks; 2006; Poseban povez; ćirilica; 20 cm; 306 str.; 86-86435-00-9;