Taj moćni vajar, vreme

Margerit Jursenar (autor)

Taj moćni vajar, vreme

rasprodato

Eseji Margaret Jursenar, sabrani u jednoj od njenih poslednjih knjiga, parabola su života i stvaranja ispunjenih željom da se bivstvovanju podari trajna vrednost i značenje. Svoje enciklopedijsko znanje književnica je utkala u intimna promišljanja oživljavajući svetove Grčke i Rima, Indije i Španije, Japana i Holandije, srednjovekovne Engleske i renesansne Italije. Filozofsko-kritički eseji otkrivaju nam zapanjujuću erudiciju i neverovatnu širinu interesovanja Margaret Jursenar, izrečenu s lakoćom vrhunskog romanopisca.

Meditativne poetske slike o misteriji ljudskog života, jezika i prirode, koje odišu smirenošću i mudrošću, otkrivaju čitaocu unutrašnje svetove ove izuzetne spisateljice.
„Korenovi zakopani u zemlji, grane koje štite igre veverica i ptičja gnezda i cvrkut, senka data čoveku i životinjama, glava na nebu. Postoji li mudriji, blagotvorniji način postojanja? I odatle nehotičan početak odvratnosti ka prisustvu šumara i mnogo veći užas zbog motorne testere. Da se obori i ubije ono što ne može da pobegne.“
Margaret Jursenar

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2014; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 172 str.; 978-85-519-1352-8;