knjizara.com
Svetsko zlo i beda

Robin de Rajter (autor)

Svetsko zlo i beda
rasprodato

Ova knjiga se bavi usponom nove geopolitičke nadnacionalne moći na svetskoj sceni. Tu moć poseduju najbogatije porodice. Zajedno sa najvećim multinacionalnim kompanijama, one kontrolišu sve države i političke koalicije. Pravi cilj te elitne grupe je potpuna kontrola sveta.
„Vladajuće sile” se sastoje od male elitne grupe koju su obrazovale najuticajnije i najmoćnije, anonimne, vrlo ekskluzivne porodične dinastije rasute po svetu. Svoju moć i novac ljubomorno zadržavaju u svom posedu isključivo putem sklapanja uzajamnih brakova. Oni operišu u pozadini najvažnijih preduzeća, medija i finansijskih ustanova, ali isto tako i u pozadini političke scene. Putem veza, novca i

nasilja ove moćne porodice prevaranata se ubacuju sa jednim konačnim ciljem: da uspostave „Globalnu Diktaturu.” Njihov cilj je da celom čovečanstvu nametnu „Novi Svetski Poredak.” Već su kupili ogroman deo sveta zahvaljujući svojoj ekonomskoj moći, i stavili ga pod svoju kontrolu. Zahvaljujući svojim nezamislivim finansijskim rezervama sada se bave ukidanjem svetskog sistema kontrole nad finansijama čime će biti u stanju da kontrolišu čitavu svetsku ekonomiju i politički sistem. Oni odlučuju kako vodeći političari našeg sveta moraju da deluju.
Vremenom su ove uticajne porodice proširile delokrug svoje moći na ceo svet. Njihovi pipci su isprepletani sa svim aspektima ljudskog života. Njihov uticaj je nezamisliv, i on dopire do svih vodećih ustanova i organizacija na planu politike, obrazovanja, religije, finansija i sredstava javnog informisanja. U svet nauke su se uvukle njihove „fondacije” tako da je nauka postala zavisna od njih a samim tim i predmet njihovih manipulacija. Za ubacivanje „velike trojke” – Rokfelerove, Karnedžijeve i Fordove fondacije – na polje sponzorisanja nauke može se reći jedino da je ogromnih razmera.
Novi svetski poredak koji planiraju biće globalna diktatura. Konzervativci će je nazivati socijalizam ili komunizam. Liberali će je zvati fašizam. Etiketa pravi neznatnu razliku; to će biti Arhipelag gulag svetskih razmera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tajne organizacije
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Metaphysica; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 502 str.; 978-86-7884-155-2;