knjizara.com
Svetioničar. Pomračenje

Mladen Đorđević (autor)

Svetioničar. Pomračenje
757 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Treći i poslednji tom u distopijskoj, neonoar trilogiji „Svetioničar“, podići će uloge na najopasnije nivoe. Vranolujni, čuveni metropolis „sa one strane ponoći“, posvedočiće nastupajućoj plimi tame nezapamćenoj u svojoj dugoj istoriji. Vesnici oluje su preneli poruku, a iskonsko, pritajeno zlo zbacilo sa sebe peščani pokrov, najavivši time svetu presudu koja će uzdrmati temelje sudbine na kojima počiva.
Da li se spoznaja o blizini sopstvenog kraja, zaista prepoznaje kao osećaj istinske slobode? Da li sloboda, zapravo, ima oblik i težinu okova? Je li se od snova samo košmari ostvaruju ili smo ovaj, od sveg njihovog mnoštva, prepoznali i odabrali za sebe? Naposletku, ako dobra dela

počivaju u miru, da li ona loša, kad-tad ustanu iz grobova da bi nas proganjala?
Glavni protagonisti trilogije, Ben Foster i Elena Rodrigez, potrudiće se da odgovore na ova konačna pitanja potraže na vrlo opasnim mestima. Makar se oni nalazili visoko na Stražarniku, poslednjem i najvećem Vranolujnom svetioniku, odnosno na krovu nebodera i u Stršljenovom gnezdu. Ponoć je stigla, a pravih Utočišta je manje nego ikad.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Otvorena knjiga; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 327 str.; 978-86-7674-321-6;