knjizara.com
Svako umire sam

Hans Falada (autor)

Svako umire sam
rasprodato

Izuzetan svetski uspeh romana Svako umire sam Hansa Falade traje već punih šezdeset godina. Zasnovano na istinitoj priči o bračnom paru Kvangel, „malim“ običnim ljudima koji su pružili otpor nacističkom režimu u Nemačkoj, ovo čuveno remek-delo doživelo je tek nedavno svoje integralno, necenzurisano izdanje u Nemačkoj.
U opisu jedinstvene panorame berlinskog života u vreme nacista Falada nas upoznaje sa neverovatnom sagom radničkog para koji odlučuje da se odupre režimu kada im sin jedinac gine na frontu. Naoružani samo bolo

m, sami protiv ogromne moći Rajha, oni pokreću jednostavnu, tajnu kampanju zbog koje im je uskoro razjareni Gestapo za petama, a svet put prestrašenih suseda i ciničnih potkazivača spreman je da ih oda.
O njihovoj sudbini Falada je saznao iz jednog gestapovskog dosijea, i za manje od četiri nedelje napisao ovu pripovest otkrivši nam delić stvarnosti koji nam može pomoći da drugačije sagledamo istoriju i shvatimo da teški trenuci u čoveku bude i najgore i najbolje.
Više od uzbudljivog trilera, više od dirljive ljubavne priče, više i od vrhunske književnosti – ovo je duboka potresna priča o dvoje ljudi koji su se pobunili protiv nepravde i borili jedno za drugo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 659 str.; 978-86-521-0869-5;