knjizara.com
Stvoriću zemlju za tebe

Ćufo Ljorens (autor)

Stvoriću zemlju za tebe
1416 din
U korpu

Barselona, godina 1052. Među zidinama srednjovekovnog grada prepliću se dve dramatične priče, obe određene ljubavlju i velikim stremljenjima: priča o Martiju Barbanju, mladom seljaku koji, bežeći od sirotinjske bede, uspeva da preokrene svoju sudbinu, zasenjen najvećim naseljem koje je do tada video i koje mu se čini punim neograničenih mogućnosti, pokrenut jedino nadom da će uspeti, da će postati građanin Barselone i tako zaslužiti ljubav jedne devojke iz viđene kuće... kao i priča o pre

ljubničkoj ljubavi grofa od Barselone, Ramona Berengera Prvog, čija veza sa groficom od Tolose dovodi grad u sukob sa susedima, čak i sa rimskim papom, čime će biti ugrožena i sama sudbina grada-grofovije.
Stvoriću zemlju za tebe maestralno povezuje fikciju i istoriju da bi se živopisno prikazao život jednog grada u kojem se sporazumi, poreklo, dvorske spletke, trgovačke ambicije i suživot ljudi različitih vera boje najsnažnijim osećanjima strasti, prijateljske ljubavi, zavisti, časti i osvetoljubivosti.
Buran i ambiciozan roman koji uranja čitaoca u vreme u kojem počinje da se oblikuje i raste jedan od najpoznatijih svetskih gradova.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stylos art; 2011; latinica; 24 cmt; 530 str.; 978-86-7473-537-4;