knjizara.com
Srpska runa
stari narodi i pitanje porekla Slovena u svetlu radova istoričara srpske autohtonističke škole

Oleg Valecki, Branislava Sovilj (autor)

Srpska runa
rasprodato

Knjiga predstavlja proširenu i modifikovanu verziju rada Olega Valeckog “Poreklo Slovena u svetlu radova istoričara srpske autohtonističke škole”, u recenziji predsednika Akademije DNK genealogije, profesora Anatolija Kljosova.
To je pregled onoga što su razni istoričari i arheolozi istraživali po pitanju porekla Srba i Slovena uopšte, kao i same prastare prošlosti Balkana. Mišljenja mnogih od tih naučnika značajno su se razlikovala, a u nekim pitanjima često su bivala i sasvim suprotstavljena. Sam ovaj rad služi samo jednom – da rasvetli budućim istraživa-čima neke već postojeće pravce u srpskoj istorijskoj nauci. Dobro je poznato u kakvo

j meri nacionalne ideje mogu poslužiti u cilju manipulacije društvom; najnoviji primer tome je iskustvo bivše Jugoslavije 90-ih godina i u tom smislu pokušaj razjašnjenja istine bi služio kao jedna od mera sprečavanja sličnih manipulacija. Ovaj rad se zato i postavlja više kao pregled raznih mišljenja, koja mogu biti posve različita, ali posebno ih objašnjavati i valorizovati, za sada nema smisla.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sloveni
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Pešić i sinovi; 2014; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 221 str.; 978-86-7540-190-2;