knjizara.com
Split

Slavoljub Stanković (autor)

Split
616 din
Stara cena: 770 din
U korpu

Neki kažu da je za autora najteže napisati drugu knjigu. Za izdavača tog pisca objaviti tu drugu knjigu još je teže. Pogotovo ako mu je prethodnu (prvu) objavio drugi (prvi) izdavač. Zašto? Zato što drugu knjigu javnost ima sa čime da uporedi, pa je odgovornost i autora i izdavača veća.

Dakle, posle romana The Box, Slavoljub Stanković vrlo temeljno potvrđuje da spada u ne baš preveliki krug (još) svežih, izrazito urbanih autora.

Iako je

tema potpuno nova u odnosu na prethodnu knjigu, Split sa svojim dvostrukim značenjem (ime grada sa ex-Yu prostora i razlaz, na engleskom jeziku), zadržava osobenosti po kojima će ovaj pisac ostati prepoznatljiv: inteligentni humor, izoštrenu vrcavost, dijaloške obrte po kojima se prepoznaje njegova druga profesija - kopirajter, ali i zavodljivu i samo prividnu površnost koja iz daljine valja turbulentne porodične odnose, obrte, srušene i nanovo izgrađene živote.

Split je knjiga o duboko skrivenoj intimi koja, maskirana prozirnošću i suptilnim osobenostima jezika, rasvetljava život u dve poslednje decenije glavnog i još jednog glavnog junaka - dve presudne decenije za jednu danas nepostojeću i dve postojeće kulture čija je razlika u sličnostima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 3. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 171 str.; 978-86-6145-219;