knjizara.com
Soba 427

Jadranka Milenković (autor)

Soba 427
561 din
Stara cena: 660 din
U korpu

Roman Soba 427 ispripovedan neverovatno intimnim i beskompromisnim jezikom naratorke pruža nam jedan lični doživljaj ne tako uobičajene situacije, junakinju koja romanesknim i esejističkim zapažanjima oslikava svoj položaj u prostoru izmeštenom iz svakodnevice. Bolničke čekaonice, priroda koja van tih prostora nesputano buja, bolenici sa kojima naratorka dolazi u susret; sve ovo jeste svojevsrsna scenografija jednog drugačijeg sveta, sveta u kojem ne važe pravila na koja smo navikli i koji ne priznaje ono što smo naučili u dolini.
Jadranka Milenković treća je po redu dobitnica Arete nagrade za knjigu godine sa svojim romanom Soba 427. Roman je smešte

n u neimenovanu bolnicu u kojoj glavna junakinja pokušava da održi svoj život pišući, razmišljajući o umetnosti, šetajući i fotografišući prirodu. Roman je, tako, prošaran eseističim pasažima u kojima se progovara o pesništvu, samoći, porodici, prijateljstvu…Jasnom paralelom sa Čarobnim bregom, Jadranka svoje junake smešta u prostor koji samo podseća na svakodnevni život ali koji funkcioniše po sasvim različitim obrascima koje je teško uhvatiti ukoliko nisi stanovnik neke od soba, na primer sobe 427.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arete; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 147 str.; 978-86-80426-54-9;