×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Snovi o snovima

Antonio Tabuki (autor)

Snovi o snovima
rasprodato

Putovanje kroz Snove o snovima, Tabuki počinje Dedalom. Jer, pored "tehnologije letenja" koja jeste podloga sna, mit o Dedalu je i priča o nalaženju smisla kroz stvaranje. Arhetipski model izgnanstva upokojen u sudbini rimskog pesnika Ovidija kazuje nam kroz njegov san da stihovi koje piše određuju sudbinu ma gde živeo. Tamna mesta biografije Vijona, Karavađa, Ceka Anđolijerija, Remboa, Tuluz-Lotreka ili Kolodija, tvorca čuvenog Pinokija, suočavaju nas sa ironijom koja vibrira između svetlosti stvaralačkog sna i bogohulničke biografije. "Karlo

Kolodi učestvovao je u vojnim kampanjama italijanskog preporoda, voleo je slobodu i nezavisnost ali je, nažalost, radio kao cenzor u toskanskoj vladi", piše Tabuki u kratkoj belešci o Kolodiju na kraju knjige gde je lucidno predstavio čitaocima junake čije snove sanja. Zapravo, to su oni koji u ovoj knjizi sanjaju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Clio; 2. izdanje, 2003; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 81 str.; 86-7102-083-5;