knjizara.com
Smrt u Breslauu

Marek Krajewski (autor)

Smrt u Breslauu
rasprodato

Najprodavaniji i nesumnjivo najpopularniji poljski pisac u svijetu Marek Krajewski slavu i status može zahvaliti ponajprije serijalu briljantnih kriminalističkih romana o inspektoru Eberhardu Mocku. Smrt u Breslauu, prvi roman iz tog serijala, preveden je na sve svjetske jezike, a inspektora Mocka podjednako su oduševljeno prihvatile i publika i kritika.

Radnja romana odvija se u današnjem Wrocławu, koji je uoči Drugoga svjetskog rata bio tipična njemačka provincija. Inteligentni inspektor ondje se našao zbog svoje ljubavi prema bordelima, piću i zadimljenim klubovima sa sumnjivom klijentelom. Mock se s

jajno snalazi u dekadentnome predratnom Breslauu, no istraga stravičnih ubojstava donekle će ga izbaciti iz takta. Najveće iznenađenje pritom su škorpioni koje pronalazi u utrobama žrtava. Da bi riješio misteriozni slučaj, mora se suočiti s templarskim legendama, židovskim misticima, slobodnim zidarima i najstrašnijom zvijeri 20. stoljeća - Gestapom! Roman Smrt u Breslauu prvorazredni je povijesni kriminalistički triler, a Eberhard Mock već je sada klasični lik svjetske književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poljska književnost , Kriminalistički
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fraktura; 2011; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 237 str.; 978-953-266-112-5;