knjizara.com
Sjajna Sofija

Žoržet Hejer (autor)

Sjajna Sofija
1099 din
U korpu

Poput kovčega s blagom prepunog zabavnih i duhovitih situacija, ova je istorijska romansa prava poslastica za sve ljubitelje Džejn Ostin.

Kada je ser Horas Stanton Lejsi primoran da otputuje u Južnu Ameriku, poverava svoju voljenu kćerku jedinicu Sofi svojoj sestri ledi Ombersli, ali ni ne sluti kakvu će pometnju to izazvati. Sofi je jedna neobična dvadesetogodišnjakinja: vesela, hrabra i sasvim iskrena devojka koja ubrzo nakon dolaska osvaja sve ukućane. Da, ona voli da zabada nos u živote drugih ljudi, ali svakako ne radi to iz radoznalosti, već zato što u palati Ombersli ima toliko nevolja koje treba rešiti i sentimentalnih zavrzlama koje treba razmrsiti. Draga Sesil

ija odbija da se uda za lorda Čarlberija jer se zaljubljuje u pesnika, mladi Hjubert je do guše u kockarskim dugovima, a sav teret je na leđima najstarijeg sina, pomalo krutog i nepopustljivog Čarlsa, verenog za nepodnošljivu gospođicu Rekston.

Jasno je da je svima iz ove porodice potrebna Sofina pomoć, i ona se svim srcem i neverovatno snalažljivo i graciozno trudi da im pomogne.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 270 str.; 978-86-10-04164-4;