knjizara.com
Savršeno telo - srećan život?
kako žudnjom za savršenim telom uništavamo sreću

Arik Sigman (autor)

Savršeno telo - srećan život?
1210 din
U korpu

Kako umanjiti nezadovoljstvo vlastititm izgledom i zašto menjajući telo nećemo promeniti svoj život? Kako promeniti kriterijume koji diktiraju imperativ savršenstva tela? Kako mediji, farmaceutska i modna industrija podstiču naše nezadovoljstvo vlastitim telom? Da li je tačno da „biti vitak znači biti zdrav"? Zašto su direktori kastinga, producenti, režiseri, urednici fotografije, fitnes treneri „mali bogovi" našeg izgleda?
Autor se pita i da li je stremljenje ka vitkom telu, u osnovi, odraz neostvarenih duhovnih potreba našeg društva, u kojem nezadovoljstvo vlastitim izgledom maskira dublju težnju za osećajem svrhe, koji je nekad pružala religija? Nezadovoljstvo vlast

itim telom je, delom, izraz brojnih strahova današnjice i brzih promena s kojima se stalno suočavamo, a stremljenje ka boljoj figuri za mnoge je kao religija koja počiva na pogrešnom uverenju da smo srećni, zdravi i privlačni samo ako smo mršavi.
Na nama kao pojedincima je da zaustavimo konflikt koji osećamo po pitanju vlastitog izgleda i zato je vreme da se započnu pregovori sa vlastitim telom!

KAKO BITI SREĆAN U NESAVRŠENOM TELU?

Kako zaštititi decu od pritisaka povezanih sa slikom o vlastitom telu?
Zašto tinejdžeri menjaju predstave o svom telu?
Kako kult vitkosti utiče na žensko samopouzdanje?
Ko profitira na našem nezadovoljstvu sopstvenim izgledom?
Pod sveprisutnim uticajem medija stasavaju generacije koje svoje živote zasnivaju na zabludi da su savršeno telo i telesna privlačnost garancija za srećan život. To je zabluda koju Sigman u ovoj knjizi tako uspešno razbija.
Dr Aleksandra Bubera, psihijatar i psihoterapeut

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 263 str.; 978-86-6423-039-1;