knjizara.com
Samo moja draga

Gejbrijel Talent (autor)

Samo moja draga
rasprodato

Misliš da si nepobediva. Misliš da nikad nećeš promašiti. Moramo da ti uteramo strah u kosti. Treba da se pomiriš da ćeš umreti pre nego što prihvatiš činjenicu da život zavisi od božje milosti, jer ćeš tek tada biti dovoljno dobra.

Kornjača Alveston je borac. Ima četrnaest godina i zna da koristi sve vrste oružja. Tumara šumama duž kalifornijske obale, svakodnevno savladavajući kilometre i kilometre nepristupačnih staza. I dok je njen fizički svet beskrajan, onaj unutrašnji mali je i varljiv: posle majčine smrti Kornjača raste u osami, nepoverljiva i prepuštena na milost i nemilost harizmatičnom, hirovitom ocu.

Sve dok ne upozna Dž

ejkoba, visprenog duhovitog momka iz velike uredne kuće, koji je opčinjen njome. Svesna da više nije bezbedna s ocem i podstaknuta svojim prvim istinskim prijateljstvom, Kornjača kuje plan za bekstvo, rešena da primeni sve one veštine preživljavanja kojima ju je otac i naučio. Od tog trenutka, širom otvorenih očiju pratimo sva njena hrabra dela, sve dirljive dokaze njene istrajnosti, sa strahom i nadom je bodreći da nadmaši sebe.

Ali ponekad istrajnost nije isto što i hrabrost. Ponekad bekstvo nije jedini način da se spasemo. Ponekad nije dovoljno samo preživeti.

„Izraz remek-delo svetske književnosti mnogo je puta obesmišljen neodmerenim pohvalama, ali roman "Samo moja draga" istinsko je remek-delo.” - Stiven King


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 377 str.; 978-86-505-3009-2;