Ruske izbeglice u Kraljevini SHS / Jugoslaviji - bibliografija radova

1920-1944 - pokušaj rekonstrukcije

Jovan Kački (autor)

Ruske izbeglice u Kraljevini SHS / Jugoslaviji - bibliografija radova

2475 din

U korpu

Materijalni tragovi o postojanju svake kulture ili civilizacije su, antropološki posmatrano, bez sumnje najvažnija svedočanstva za istoriju ljudskog roda. Sve ono drugo, što ostaje u sferi pretpostavki i teško dokučivih ostataka – kao da nije ni postojalo.

I upravo ta činjenica kao da je dala vanrednu i umnu i fizičku snagu i motivaciju dr Jovanu Kačakiju da posle mukotrpnog, dugotrajnog i bez sumnje gotovo šerlokholmsovskog truda objavi drugo, dopunjeno i prerađeno izdanje knjige "Ruske izbeglice u Kraljevini SHS/ Jugoslaviji – Bibliografija radova 1920-1940. (pokušaj rekonstrukcije)".

U knjizi koja će, već sada je to jasno, za sve potonje istraživače fenomena ruskog izbeglištva dvadesetih godina prošlog veka, i kod nas ali i u svetu, biti nezaobilazni izvor činjenica dr Kačaki istražuje i pronalazi podatke za gotovo sva neperiodična i periodična izdanja, pozorišne programe i muzikalije koje je ova po svemu neverovatno darovita i uporna zajednica ljudi publikovala i širila.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rusija , Jugoslavija , Izbeglištvo , Bibliografija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Žagor - knjižara:Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković; 2. izdanje, 2003; ćirilica; 24 cm; 449 str.; 86-902373-8-0;