knjizara.com
Roaming

Anna Dassiaglo (autor)

Roaming
rasprodato

Prvi roman u svetu napisan u celini u sms dijaloskoj formi (Ona - On), sa vise od 4000 sms poruka, tj. vise od 108.000 reci, upucenih, a neizgovorenih.
Ona je profesorka engleskog čiji se život odigrava preko satelita.
On je muzičar koji želi da zameni note robotima.
Ovo je priča nastala iz dve preljube i dva naizgled nepovezana smrtna slučaja.
Ovo je istovremeno priča o svima koji čeznu da se ostvare kroz ljubav. Priča o grehu, samoljublju, poštovanju, prijateljstvu i čudima koje nam život priređuje.
Osnovu ov

og jedinstvenog romana čini ljubavna drama sa neočekivanim, gotovo trilerskim obrtom i više nego zanimljivim završetkom, ukoliko završetak uopšte postoji. Radnja je bazirana na istinitim događajima.

U ovu oglednu književnu avanturu, po sopstvenoj spisateljskoj deskripciji, autorka se upustila pre tri godine, naišavši na zanimljiv tekst u “Politikinom zabavniku” o temi koja je uzdrmala svetsku javnost - trkama kamila i robotima džokejima u Dohi, glavnom gradu Katara. Sa mnogo mašte ona je uzbudljivo i razložno povezala robote, kamile, dvoje ljubavnika, Toskanu, Beograd, Stokholm, klarinet i još po nešto. A sve kroz SMS dijalošku formu dokazujući da nas ne otuđuje savremena tehnologija jer komunikacija zavisi od onih koji komuniciraju a ne od sredstva komunikacije. Autorka je uspela da SMS porukama priča, upoznaje, opisuje, osluškuje, oseća, voli, uživa, tuguje...


O autoru

Anna Dassiaglo je pseudonim koji u jednom trenutku koristi glavna junakinja prepiske te se, kako je priča njeno svedočanstvo, to ime pojavilo i na koricama knjige.

Gordana Vlajić rođena je u navrdni utorak (utorak u narodu poznat kao dan kada ne treba ništa započinjati), trećeg dana aprila, u pet posle podne, 1959. godine u Pančevu, gde i danas živi.


Ponosna je majka četvoro dece.
Piše dugo i stalno. Dobitnica je nekoliko nagrada za poeziju i dečiju književnost. Do sada je objavila četiri knjige: Moja mama najlepše kuva(1997), Mama je l’ sutra opet ideš na posao?(1999), Zaistinska srpska bajka(2002) i zbirku pesama Krivo mi je (2005).
Roaming je njena prva knjiga koju objavljuje izdavačka kuća „Mono i Manjana“.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 456 str.; 978-86-7804-138-9;