knjizara.com
Ratnik - Umiru bogovi
južnoslovenska trilogija II

Petar Mićunović (autor)

Ratnik - Umiru bogovi
1100 din
U korpu

Ratnik je druga knjiga velike južnoslovenske trilogije Umiru bogovi ? priče o poluzaboravljenim južnoslovenskim korenima, umirućim slovenskim bogovima i našim precima na pragu hrišćanstva, u sukobu sa moćnom Vizantijom i divljim avarskim plemenima.
Roman nas vraća sopstvenim korenima kroz istoriju koja se ne uči u školama. Junaci, sa kojima zajedno dišemo i osećamo, volimo i patimo, podsećaju nas na zanemarene vrednosti upravo u vremenu kada su nam najviše potrebne – u dirljivoj priči o hrabrosti, požrtvovanosti, odanosti i ljubavi, koje ruše sve prepreke i savladavaju sva iskušenja.
Uzbudljiva epopej

a o mladićima Đurašu i Dragašu, rođenoj braći kroz čija se stradanja i neprekidnu borbu sa nedaćama prelama sudbina starih srpskih plemena. Đuraš pronalazi prijatelja i pobratima među dotadašnjim neprijateljima ? Romeja Teofana. Put ga vodi u blistavi Konstantinopolj, Kraljicu gradova, koji ga opčinjava grandioznošću, sjajem i bogatstvom, ali ga i baca na bedeme carskog grada u borbu protiv najezde varvarskih hordi. Hrabrost, ponos i odanost donose mu žestoke moralne dileme ? jer su među napadačima i braća Sloveni ? koje se prepliću sa herojskom borbom za odbranu prestonice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Neopress; 2019; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 283 str.; 978-86-81540-01-5;