knjizara.com
Putnikov dar
sedam odluka koje određuju lični uspeh

Endi Endruz (autor)

Putnikov dar
rasprodato

Endi Endrjuz je ne samo pisac cija se dela prodaju u milionskim tiražima širom sveta i medunardno poznat govornik i zabavljac, vec i jedan od najuticajnijih ljudi u Americi.
Njegov bestseler Putnikov dar je postigao ogroman medunarodni uspeh i preveden je na 20 jezika, a na Njujork Tajmsovoj bestseler listi je bio cak 17 nedelja.
Endrjuz je sa 19 godina ostao bez oba roditelja – majka mu je umrla od raka, a otac poginuo u automobilskoj nesreci. Njegov život se preko noci promenio i on se bukvalno našao na ulici. Tada je sebi postavio pitanje: „Da li je život lutrija ili covek može da izabere pravac kojim ce se kretati njegova buducnost?“ Proucava

juci biografije poznatih licnosti pitao se kako su postali to što jesu. Da li su se takvi rodili ili su ih odluke koje su donosili u kriticnim trenucima vodile ka uspehu? Tada je shvatio da postoji sedam karakteristika koje su zajednicke svim ljudima. Tih sedam karakteristika postale su okosnica njegovog romana Putnikov dar koji je napisao dvadeset godina kasnije.

To je izuzetna prica o coveku koji, u stanju kome posle sudara koji je doživeo, putuje unazad kroz vreme i kroz razgovore sa sedam istorijskih licnosti traži suštinu života i uspeha. Svaka od tih sedam licnosti (Solomon, Truman, Linkoln, Cembrlen, Kolumbo, Ana Frank, arhandel Gabrijel) kroz svoju pricu govori o odluci koju je morala da donese u jednom trenutku, a koja i danas svakodnevno utice na hiljade ljudskih života. Svaka od tih odluka proistice iz jedne od ljudskih karakteristika – odgovornost, mudrost, akcija, odlucnost, zahvalnost, praštanje, istrajnost.

Citajuci ovu knjigu koja iz srca komunicira sa citaocem i predstavlja mocnu poruku nade, slatko cete se nasmejati, ali i pustiti po koju suzu.


Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Mono & Manjana; 2005; latinica; 24 cm; 207 str.; 86-84413-97-0;