knjizara.com
Pustolovine Fleša Džeksona

Vilijem Kovalski (autor)

Pustolovine Fleša Džeksona
rasprodato

Smešten u gradiću Menvilu, država Njujork, roman Pustolovine Fleša Džeksona je priča o muškarači Hali Bombauer i njenim ambicijama da razbije ograničenja svog malograđanskog života. Saučesnički i duhovito, roman govori o njenom ulasku u svet koji, prema njenim rečima, nije stvoren wpo meri devojaka", i njenim pokušajima da se u taj svet uklopi bez odustajanja od svoje nezavisnosti.

Živeći živopisnim i uzbudljivim imaginarnim životom u koji ju je uveo njen pokojni otac, koji joj je, takođe, dodelio i nadimak „Fleš Džekson", Hali Bombauer se, ispunjena slutnjama, suočava s letom u kome navršava sedamnaest godina. Lutajući okolnim padinama

i šumom na svom voljenom konju Bratu, ona se sve više udaljava od svog uspavanog rodnog grada i ultraoprezne Majke, koja je, nakon muževljeve smrti, ostala duboko ukorenjena u prošlosti.

Ali, kada jednog dana Hali propadne kroz truli krov starog ambara, biva osuđena da pasje dane leta provodi vezana za krevet, s nogom u gipsu, zarobljena u kući sa svojom Majkom, i da podnosi posete svoje avetinjske, nerazumljive Bake, razmišlja o greškama koje je počinila zahvaljujući svojoj impulsivnosti i čežnjivo mašta o avanturi. Međutim, godina koja sledi će, zapravo, promeniti ne samo njen, već i živote njenih najbližih. Halino „zatočeništvo*" će njenoj Čudnoj Baki konačno pružiti priliku da upozna svoju unuku i prenese joj neke od misterioznih i mističnih veština koje samo ona poznaje. Shvatajući ko je njena Baka i čemu je sve može naučiti, i sama Hali se menja - od muškarače nevoljne da prihvati svoju ženstvenost, do neobične i snažne žene.

Protkan slikovitošću i lirikom, dodirnut nežnim pramenom mističnog realizma, koji je postao zaštitni znak Vilijema Kovalskog, roman Pustolovine Fleša DŽeksona je dirljiva i urnebesna priča o samospoznaji i iskupljujućim silama ljubavi.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2004; latinica; 21 cm; 268 str.; 86-7346-418-8;