knjizara.com
Protiv udar - moje viđenje raspada Jugoslavije

Veljko Kadijević (autor)

Protiv udar - moje viđenje raspada Jugoslavije
rasprodato

Svedok zbivanja koja su dovela do raspada SFRJ, general VeljkoKadijević u ovoj uzbudljivoj knjizi argumentovano i uz niz originalnihdokumenata, ukazuje na stvarne uzroke i posledice raspada značajne zasadašnjost i budućnost svih naroda bivše Jugoslavije, naročito srpskognaroda. Gener

al Veljko Kadijević, imao je izuzetne mogućnosti da kao Srbiniz Hrvatske, pripadnik partizanskog pokreta u oslobodilačkom ratu i kaoposlednji ministar odbrane SFRJ bude, ne samo vrsni analitičar, već ioriginalni svedok zbivanja koja su dovela do raspada SFRJ, te daargumentovano, uz niz originalnih dokumenata, ukaže na stvarne uzroke i,posebno, na sudbonosne posledice raspada, značajne za sadašnjost i budućnostsvih naroda bivše Jugoslavije, a naročito srpskog naroda.Zbog čega autor tvrdi da se u datim istorijskim okolnostima SFRJ nije moglasačuvati, istovremeno nudeći tezu da je srpska država mogla i morala da sesačuva i u svakom pogledu odbrani uz dva bitna preduslova: jedinstvo srpskognaroda na celoj teritoriji SFRJ i postojanje adekvatnog rukovodstva?Argumente za obe ove, na prvi pogled protivrečne teze, naći ćete upravo uovoj knjizi.
Svoje odgovore na pitanja "Zašto je američka politika antisrpska?" i " Akose ranije krila iza pojma komunistički režim, čime se kamuflira sada?" autorje veoma argumentovano izložio u ovom zapaljivom štivu.Od posebnog značaja su originalne stenografske beleške zvaničnih razgovoraautora sa američkim ambasadorom u SFRJ, g. Vorenom Cimermanom. Poučno i zasadašnjost i za budućnost srpskog naroda.
Ima li, dakle, Srbija - uključujući i Kosovo kao koren svoga nacionalnogbića - mogućnosti da ustane iz pepela? O tome ova knjiga daje vrlokonkretne odgovore insistirajući na tome da je kucnuo poslednji čas.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Raspad Jugoslavije , Jugoslavija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Filip Višnjić; 2010; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 304 str.; 978-86-7363-646-7;