knjizara.com
Prevazilaženje opsesivnih misli
kako ostvariti kontrolu nad OKP-om

Dejvid A. Klark, Kristina Pardon (autor)

Prevazilaženje opsesivnih misli
rasprodato

Svi povremeno imamo misli koje nisu u skladu sa našim karakterom. Zamišljamo, na primer, da bismo mogli usmeriti automobil pravo u saobraćajnu gužvu ili iskoristiti nož koji koristimo za pripremanje večere kako bismo povredili voljenu osobu. Mnogi od nas jednostavno ignorišu ovakve misli, ali neki im se iznova i iznova vraćaju: Šta ako uzrokujem nesreću? Šta ako povredim nekoga do koga mi je stalo?
Ukoliko se suočavate sa nasilnim, neprijatnim ili bogohulnim mislima koje istrajavaju uprkos vašim naporima da ih kontrolišete, ova knjiga može vam pomoći. Opsesivne misli poput gore navedenih mogu biti simptomi opsesivno-kompulzivnog poremećaja (OKP). Ukoliko imate fo

rmalnu dijagnozu OKP-a, ali i ako vam ona nije formalno ustanovljena, bezbedne i delotvorne tehnike predstavljene u ovoj knjizi pomoći će vam da ponovo dosegnete mir.
Vaš put počinje otkrivanjem razloga zbog kojih opsesivne misli istrajavaju i načina na koje ih tretiraju profesionalci. Pored toga, naučićete da razumete svoje sopstvene opsesivne misli – šta je to što ih izaziva i čemu već pribegavate kako biste se suočili sa njima.
Knjiga vas zatim vodi kroz niz bezbednih i unapred smišljenih vežbi izlaganja koje će vam pomoći da upravljate opsesivnim mislima i ograničite njihov uticaj na kvalitet vašeg života.Metode u Priručniku zasnovane su na istraživanjima autora koji su svetski stručnjaci u oblasti poznavanja i tretiranja neželjenih opsesivnih misli, kao i na studijama drugih vodećih naučnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Magona; 2012; Broširani povez; latinica; 25 cm; 158 str.; 978-86-87659-01-8;