knjizara.com
Prestanak radnog odnosa (u opštem režimu radnih odnosa)
sa obrascima i aktuelnom sudskom praksom

Velisav Marković (autor)

Prestanak radnog odnosa (u opštem režimu radnih odnosa)
1900 din
U korpu

Prestanak radnog odnosa je jedno od najvažnijih ali i najspornijih pitanja radnog prava.
Motiv za priređivanje ovog novog izdanja je masovnost sporova iz oblasti radnih odnosa, stalni porast ustavnih žalbi i predstavki pred Evropskim sudom za ljudska prava, nedoslednost sudske prakse i sporost u presuđenju.
Autor je, kao vrsni poznavalac radnopravne materije na savremen, veoma razumljiv i sistematičan način obradio najznačajnija i najspornija pitanja o prestanku radnog odnosa u opštem režimu radnih odnosa, i pružio mogućnost svakom kupcu da na jednom mestu saznaju šta kaže zakon a šta praksa o ovom radnopravnom institutu.
Izdanje ima tri

logički povezana dela:
Prvi deo sadrži: uvod, pravni režim, osnove prestanka radnog odnosa, upozorenje o postojanju razloga za otkaz, rešenje o otkazu ugovora o radu, ostavljanje akta o otkazu ugovora o radu, posebna zaštita od otkaza ugovora o radu i pravne posledice nezakonitog otkaza ugovora o radu;
U Drugom delu su dati Obrasci rešenja o otkazu ugovora o radu za svaki otkazni razlog;
Treći deo sadrži Aktuelnu sudsku praksu iz oblasti prestanka radnih odnosai Izvod iz Zakona o radu (odredbe čl. 175-191), deo zakona koji se odnosi na prestanak radnog odnosa, a ispred svakog člana koji se menjao, date su napomene koje upućuju na vremensko važenje odredaba odgovarajućeg člana zakona.
Kupovinom našeg najnovijeg izdanja saznajte sve o sprovođenju postupka otkaza i izbegnite eventualne propuste, a modeli obrazaca i bogata sudska praksa sistematizovana po članovima zakona, sigurno će vam pomoći kako da postupite u konkretnim situacijama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Radni odnosi
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2018; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 292 str.; 978-86-7889-658-3;