knjizara.com
Povratak jastreba osičara

Eme De Jong (autor)

Povratak jastreba osičara
990 din
U korpu

Simon Antonis vlasnik je knjižare u vreme krize. Zbog slabog poslovanja prinuđen je da je zatvori. Dok se vraćao kući iz skladišta, sudbina ga odvodi na prugu gde postaje svedok samoubistva.Ovaj događaj ostavlja na njega snažan utisak. Sećanja iz detinjstva sve više naviru i njegov život se postepeno pretvara u nemiran san. Regina, mlada devojka koju slučajno sreće, jedina je kojauspeva da mu pruži mir i ljubav za kojima žudi.

Eme de Jong svrstava se među najtalentovanije mlade umetnike na holandskoj strip sceni. Pošto je 2011. godine diplomirala na smeru za animaciju, počela je sa radom kao autorka stripa,ilustratorka i animatorka na filmu i televiziji. Njen strip u kai

ševima Isečci (Snipperts) svakodnevno izlazi u holandskim dnevnim novinama Metro. Povratak jastreba osičara njen je prvi grafičkiroman.

„Povratak jastreba osičara delo je Eme de Jong, jedne od trenutno najvećih telenata holandske strip scene. Priča, ispričana kroz flešbekove, ukršta dva događaja koji formiraju čvor osećanjakrivice. Traumatičan događaj u sadašnjosti aktivira traumu iz detinjstva. Glavni junak je dvaput „stajao u prvom redu”, bio je svedok dve tragedije koje nije sprečio ili nije mogao da spreči.No, to tek otvara spiralu samoispitivanja u kome se fantazmagorično meša ono što smo čitali u knjigama sa onim što doživljavamo.”
Zoran Đukanović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Komiko; 2016; Broširani povez; latinica; 24 cm; 160 str.; 978-86-87919-63-1;