knjizara.com
Porodica

Mario Puzo, Kerol Đino (autor)

Porodica
rasprodato

Šta je porodica? Puzo je prvi put odgovorio na ovo pitanje kada je stvorio nezaboravne Korleoneove, koji su zauvek postavili kriterijume krvne odanosti. Sada, trideset godina kasnije, Puzo nas nagrađuje svojim konačnim stavom po ovom pitanju, remek-delom koje kruniše njegovu izuzetnu karijeru: pričom o najmoćnijoj porodici u italijanskoj istoriji - Bordžijama.
U "Porodici" ovaj neponovljivi pisac vraća čitaoca u Rim petnaestog veka, gde mu otkriva ekstravagantnost i spletke Vatikana onako sigurno kako je to svojevremeno uradio sa tajnama Mafije. U središ

tu priče nalazi se Rodrigo Bordžija, Papa Aleksandar VI, čovek čija je pohlepa za moći, raskoši i ženama mogla da se meri jedino s njegovom ljubavi prema svojoj porodici. Okružen je svojom neobičnom decom - među kojima su lepa, samouverena, Lukrecija i strašni ratnik Cezare, Makijavelijev prijatelj i inspiracija. Njihove dramaticne priče čine simfoniju ljudskih osecanja i reagovanja, od ponosa preko ljubavi, izdaje i ljubomore, do smrtonosnog gneva. Vreme u kojem žive, mesto i likovi oslikani su u svoj svojoj veličini u sagi koja je večna koliko i savremena.
Delo na kojem je Mario Puzo radio poslednje dve decenije svog života, "Porodica" predstavlja poslednji trijumf jednog od najvećih pripovedača našeg vremena.
Puzo je u ovaj roman uložio mnogo truda i to se vidi. Reč je o jednom od njegovih najboljih ostvarenja. Priča je pitka, puna detalja, sa izvanredno izvajanim likovima.
Booklist
Blistavo i strašno, remek-delo koje staje rame uz rame s Puzovim najvećim dostignućima.
Nikolas Piledi


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2002; Broširani povez; latinica; 13 x 20 cm; 360 str.; 86-7436-027-0;