knjizara.com
Poreski delikti u srpskom pravu

Minja Đokić (autor)

Poreski delikti u srpskom pravu
1782 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Po prvi put u jednoj knjizi na sveobuhvatan način su obrađeni poreski delikti (poreska krivična dela i poreski prekršaji) u srpskom krivičnom i poreskom zakonodavstvu. Autor je analizirao sudsku praksu i kompleksne probleme u primeni poreskog materijalnog prava u krivičnim i prekršajnim postupcima povodom poreskih delikata.

Svestrano razmatranje veze koja postoji između poreskog i kaznenog prava, dileme koje se tiču zabrane dvostrukog ugrožavanja, zaštite od autoinkriminacije, odnosa oduzimanja imovinske koristi i oporezivanja nezakonito stečenih prihoda, primene pravila o vremenskom važenju propisa, sticaju itd. – samo su ne

ka od pitanja na koje bi u ovoj knjizi odgovor mogli da pronađu svi pripadnici pravosudnih profesija.

Autor je proporučio i u kojim pravcima bi trebalo da se kreće srpsko zakonodavstvo, s aspekta zaštite fiskusa, kada je reč o krivičnim delima i prekršajima u oblasti oporezivanja, pa na primer predlaže da se odustane od sadašnje normativne dihotomije poreskih krivičnih dela. Takođe, on upućuje i na to kako bi trebalo postupiti prilikom rešavanja konkretnih slučajeva čiji su predmet poreski delikti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poreska krivična dela
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2023; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 283 str.; 978-86-519-2855-3;