knjizara.com
Polaroid

Đorđe Vlajić (autor)

Polaroid
990 din
U korpu

U svom trećem romanu Đorđe Vlajić ostaje žanrovski veran sebi – ponovo je pred nama krimi-priča, policijski proceduralni roman „s ključem“ ali je i ovoga puta tema drugačija: sada nas autor veštim postupkom uvlači u svet elitne prostitucije, oslanjajući se u priči na originalna policijska dokumenta, u toj meri da bi se ovo čak moglo nazvati i istinitom fikcijom. Iako su likovi i zaplet izmišljeni, vrlo su prepoznatljive ličnosti i afere koje su nas donedavno zgražavale preko medija.

Čvrsto nas dr

žeći za ruku, pisac nam otkriva čitav sistem regrutovanja mladih devojaka koje će kasnije biti manekenke na najpoznatijim svetskim modnim pistama, ili će nam pevati sa muzičkih bina ili ćemo ih gledati kao voditeljke emisija na malim, ili kao glumice na velikim ekranima.

Problem nastaje kada taj sistem biva ugrožen, te njegovi nosioci nalažu pokretanje istrage koja ne sme ništa da otkrije.

Uz prethodne dve, Vlajić se ovim naslovom definitivno profiliše kao jedan od značajnijih autora trilera na ovim prostorima, uz narativ u kome dominira akcija i čije vas čitanje podseća na gledanje kakvog modernog filma ili serije.

Knez Wracharsky


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Magnus; 2022; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 391 str.; 978-86-89159-28-8;