×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Početak okupacije i stvaranje NDH
kao i prvi meseci "državno-pravnog" uređenja : II grupa masovnih zločina (Srem)

Početak okupacije i stvaranje NDH
1304 din
Stara cena: 1630 din
U korpu

U ovoj knjizi, šestoj u ediciji Zločini okupatora i njihovih pomagača u Vojvodini, objavljuje se elaborat Pokrajinske komisije „Početak okupacije i stvaranje NDH kao i prvi meseci ,državno-pravnog’ uređenja“, kao i ilustrativni materijal: leci, plakati, faksimili novina i fotografije. Elaborat se čuva u Zbirci istorijskih dokumenata Muzeja Vojvodine (AK 15063). Leci i plakati potiču iz Zbirke plakata Muzeja Vojvodine, Arhiva SANU u Sremskim Karlovcima, Zavičajnog muzeja Zemun i Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici. Fotografije, koje je izabrao ku-stos Darijuš Samii, su iz Zbirke fotografija Muzeja Vojvodine. Značajan doprin

os stvaranju ove knjige dali su Tatjana Vučićević, Darijuš Samii, Aleksandar Horvat, Olivera Drezgić, Žarko Dimić, Miloš Cvjetićanin, Aleksandar Kozlica i drugi saradnici. Posebnu zahvalnost priređivač duguje recenzentima: prof. dr Aleksandru Kasašu i doc. dr Slobodanu Bjelici. Bez finansijske podrške Gradske uprave za kulturu Novog Sada i razumevanja gospođe Milanke Brkić objavljivanje ove knjige bilo bi praktično nemoguće. Hvala svima! U ovom predgovoru treba nešto reći i o istorijskom kontekstu zbivanja koja se opisuju u priređenom elaboratu, čijem razumevanju, za period 1941. godine, i sam elaborat odlučujuće doprinosi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vojvodina , Nezavisna država Hrvatska , Istorijska građa
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2013; ćirilica; 30 cm; 299 str.; 978-86-515-0806-9;