Pirati digitalnog doba

na koji način sukobi oko intelektualne svojine ugrožavaju naše lične slobode, naše poslovanje i svetsku privredu

Džek B. Ročester, Džon Ganc (autor)

Pirati digitalnog doba

1056 din

Stara cena: 1320 din

U korpu

Knjiga je rezultat predanog istraživačkog rada o zaštiti autorskih prava od srednjeg veka do danas, a teme o kojima se raspravlja mnogo su ozbiljnije od nezakonitog preuzimanja neke pesme sa Interneta.
Ganc i Ročester opisuju kako su razvoj tehnologije, društva i globalizacija uticali na to da piraterija postane rasprostranjenija nego ikad i ističu sa kojim se izazovima suočavaju industrijske grane koje nastoje da se prilagode toj promeni, ali i kako organizacije za primenu propisa pokušavaju da se suprotstave toj struji. Osim toga, oni su ponudili potpunu i detaljnu analizu ekonomske štete koju piraterija nanosi kako lokalnim ekonomijama, tako i tehnološkoj industriji.

Ovo je važno štivo za rukovodioce u medijima, studente, vaspitače, advokate i, naravno, potencijalne pirate.

Džon Ganc je glavni istraživač i potpredsednik kompanije International Data Corporation. Rukovodilac je brojnih projekata razvojnog planiranja: globalnih tržišnih modela, Interneta, poslovanja preko Interneta...

Džek B. Ročester rukovodi kućom Joshua Tree Interactive, koja je vodeći provajder u oblasti usluga za interaktivne medije. Predaje na fakultetu New England Institute of Art.


Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Clio; 2007; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 327 str.; 978-86-7102-255-2;