knjizara.com
Pesnica od meda

Žika Bogdanović (autor)

Pesnica od meda
rasprodato

Tragična priča o bivšim pripadnicima „Otpora“, koji nekoliko godina kasnije, sa vremenske distance koja dozvoljava razuman sud, nose svoje sudbine „dece revolucije“, koje im ne dozvoljavaju da nastave sa normalnim životom. Glavni junak, kroz susrete sa svojim prijateljima, zaglibljenim u ralje razočaranja životom u Srbiji, priziva u sećanje vreme aktivizma, vreme vere i nade, ali i vreme velikog psihičkog i fizičkog maltretiranja od strane Miloševićeve policije. Životne prilike u kojima se nalazi, praćene stalnim podsećanjima na dane borbe i nepresušnog entuzijazma, proizvode krizu, iz koje će se teško izvući zajedno sa svojim nekadašnjim saborcima...

"Naš pisac, v

rlo realistično počinje bivati svedokom jednog ludila, kolektivne pasivnosti i ubostva morala na svim nivoima društva. On na najbrutalniji, najogoljeniji način fotografiše ljude, i spolja i iznutra, ostavljajući čitaoca zabezeknutim... "

"Pesnica od meda" je najporazniji objektiv koji je uslikao jedno vreme."

"Ova knjiga pokazuje da je čovek izgubljen do potpune bespomoćnosti. Ali ova knjiga, isto tako, pokazuje da postoje granice preko kojih se ne može preći, i svedoči naizad da se iza sve pokvarenosti i duhovne izvitoperenosti krije čežnja i nada za jednim boljim svetom."

Violeta Božović,
književni kritičar

"Na pokretnoj traci, koja pred čitaoce izbacuje turobnu realnosti, smenjuju se priče iz "Potpalublja", kao i krpljenje tragova posle "Kandži". Na istoj ovoj traci zatičemo i "Pesnicu od meda", prvenac mladog i obećavajućeg pisca, Žike Bogdanovića, koji nam sa istom žestinom isporučuje porciju našeg, već pripitomljenog beznađa."


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Žika Bogdanović - izdavač; 2006; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 244 str.; 86-908897-0-1;