knjizara.com
Noć na reci Po

Milovan Petrović (autor)

Noć na reci Po
rasprodato

Da li zaista živimo u svetu slučajnosti, čudnih koincidencija, pogrešnih vremena i pogrešnih odluka? Da li iza svih događanja u pozdini stoji samo splet nesretnih okolnosti i slučajnosti? Da li je moguće da smo svi mi samo lutke na pozornici sveta? Ko je taj koji povlači konce naše sudbine?
To su samo neka od pitanja koja opsesivno proganjaju aktere romana Milovana Petrovića i čine suštinsku okosnicu njihovog delovanja. Da li je tre

nutak nepažnje, pogrešno vreme i pogrešno mesto tog kobnog dana kada se desi otmica, bukvalna krađa bebe, onaj nerazumljivi trenutak u životu koji će obeležiti sudbinu dvoje ljudi, proizvesti neizlečivi osećaj krivice i razoriti porodicu, brak i jednu gotovo savršenu ljubav? Posledice tog jednog trenutka odrediće smisao življenja dvoje ljudi, pokrenuti lanac iščekivanja i iznalaženja smislova daljnih postupaka, razoriti skladnost i sve obojiti nekom vrstom konačnosti u kojoj se samo traže uzroci u časovima često nerazumljivih razdiranja.
Da li nešto treba samo dovoljno želeti da bi se to konačno i ostvarilo?
Stavljajući u prvi plan svog romana upravo tu neugasivu potrebu za odgovorima i razrešenjem konflikta koji uništava i razdire živote, Milovan Petrović će ispričati napetu i uzbudljivu priču o višedecenijskoj potrazi za nestalim detetom, priču o otmicama i trgovini ljudima, samooptužbama i nesporazumima, krećući će tokom dugog vremena suvereno po prostorima ljudske duše, ali i po prostorima Italije, povezujući nagoveštaje i koincidencije, ukazujući na socijalne, duštvene mane i okolnosti, kao i na sve one posledice koje proističu iz višedecenijske potrage.
Zaista, ako je verovati junacima ovog romana, nada, potraga i želja u konačnom svođenju stvari uvek donose razrešenje i, konačno, dobar ishod. Dakle, da li zaista treba samo želeti i nikada ne odustajati?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kairos - Sremski Karlovci; 2014; latinica; 20 cm; 171 str.; 978-86-7128-239-0;