knjizara.com
Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo

Mirjana Drljević (autor)

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Prolaznici koji su se tog 9. maja 2019. godine zatekli na beogradskom Trgu republike videli su neobičan prizor: tri potpuno nage devojke koje leže nepomično u ograđenom prostoru. Policija i hitna pomoć su pozvane, a prisutni posmatrači shvataju da pred sobom imaju devojke čiji je nestanak bio glavna tema prethodnih nekoliko dana.
Ovako počinje debitantski roman Mirjane Drljević koji je bio apsolutno bez premca među 575 rukopisa pristiglih na naš prvi konkurs za neobjavljeni roman. Pred vama

je izuzetno delo koje funkcioniše na mnogo nivoa, jer autorka suvereno vlada pravilima žanra i koristi ga kao osnovu na kojoj će izgraditi kompleksnu priču o nekoliko generacija, njihovim odnosima, prijateljstvu, ljubavi, roditeljstvu i zemlji koja se raspala u eksploziji čiji šrapneli čak i tri decenije kasnije pogađaju nedužne.
Brz, inteligentan, višeslojan i znalački vođen od početka do kraja, roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo predstavlja veliko književno otkriće i značajan dobitak za savremenu srpsku prozu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 3. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 262 str.; 978-86-6084-027-3;