knjizara.com
Nevidljiva planina

Karolina de Robertis (autor)

Nevidljiva planina
1259 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Početak XX veka jedan je od najdramatičnijih perioda u istoriji Južne Amerike. Če Gevara pokreće požar Kubanske revolucije, Peron preuzima vlast u Argentini, a tri generacije žena urugvajske porodice Firijeli žive, vole i bore se za svoju nezavisnost i slobodu.
Prvog dana 1900, mali grad u urugvajskoj unutrašnjosti okuplja se da prisustvuje čudu – misterioznom povratku Paharite, izgubljenog deteta. Godinama kasnije, kao mlada žena u Montevideu, primorana da se izbori za opstanak u nepoznatom, ogromnom gradu, Paharita postaje rodonačelnica loze nezavisnih žena. Njena c´erka E

va spas od strašne svakodnevice pronalazi u poeziji, krčeći nekonvencionalan put ka ličnom i umetničkom ispunjenju, dok se Evino dete, bistra Salome, puna nade i ideala, bori za svoja politička uverenja usred nasilnih previranja kasnih 60-ih, i ne sluteći kakvu će žrtvu zbog toga morati da podnese.
Od „vodenih ulica“ Venecije do rustičnih favela Rio de Žaneira, od tanga do demonstracija, od kasapnice u Montevideu do luksuznih Peronovih prijema, od burnih istorijskih previranja do intimnih vrtloga običnih neobičnih života porodice Firijeli, Nevidljiva planina donosi priču o sudbonosnim slučajnostima, svakodnevnim čudima, snazi, rešenosti i istrajnosti tri sasvim različite, a sasvim bliske žene, u strastvenom, uzburkanom vremenu buđenja Latinske Amerike.
Knjiga koja parališe srce i slavi život, roman Karoline de Robertis priča je o duhu nacije i neraskidivim vezama između majki i c´erki.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 468 str.; 978-86-6457-486-0;