knjizara.com
Neuromarketing?

Dragan Veselinović (autor)

Neuromarketing?
rasprodato

O čemu kupac razmišlja kada kupuje određeni proizvod i kako se može uticati na tu odluku? Da li je potrebna reklama i kakva ona treba da bude? Kada? Gde? Koliko često? Koliko se proizvodi kupuju na osnovu racionalne analize, a koliko iracionalno, na osnovu osećaja ili podsvesti? Kako više voleti jednu tečnost za otpušavanje slivnika nego drugu?
Nova knjiga Dragana Veselinovića, Neuromarketing upoznaje nas sa jednim potpuno novim pogledom i trendom na ono što zovemo imenima oglašavanje, marketing, reklama, advertising ... Oni koji in

vestiraju svoj novac žele da znaju kakv će biti efekat tog troška i zato je marketing jedna od prvih disciplina koja se zainteresovala za principe neuronauke u želji da primeni ta saznanja u cilju otkrivanja ljudskih misli, želja, očekivanja ... Prema najnovijim istraživanjima prednost se nesumljivo daje osećanjima u odnosu na razum. Drugim rečima, reklama koja deluje, jeste reklama koja nam se dopada i koja kod nas izaziva emocije. U centru nove paradigme je teza da emocije vladaju našim ponašanjem mnogo više nego što to čini razum.
Prema autorovim rečima, knjiga je namenjena onima koji ulaze u mutne vode advertisinga, kao i profesionalcima koji su već u njima, ali nisu imali prilike da se sretnu sa ovom tematikom.
Knjiga Neuromarketing nas upoznaje i sa istorijatom marketiga, otkriva strukturu i princip rada u marketinškoj agenciji, upoznaje čitaoca sa aktuelnim marketinškim kanalima i savremenim trendovima u komunikaciji kroz mnoštvo interesantnih primera iz zemlje i sveta, ali i pokreće provokativna pitanja o odgovornosti oglašivača, moralu, vrednostima, profitu ...
Njen sveobuhvatni pristup i savremenost čine je obaveznim štivom za sve koji se bave reklamom!
Nakon ove knjige, reklame zasigurno nećete gledati kao do sada!
Nadežda Milenković

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prodaja
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: New Moment New Ideas Company; 2011; latinica; 21 cm; 163 str.; 978-86-907371-3-0;