knjizara.com
Nepokretnosti - stvarna prava na nepokretnostima, promet prava na nepokretnostima i upis u javne knjige
sa 100 primera iz prakse i propisima

Dejan Brkić (autor)

Nepokretnosti - stvarna prava na nepokretnostima, promet prava na nepokretnostima i upis u javne knjige
rasprodato

Osnovni cilj prilikom pisanja ove knjige bio je da se na što sažetiji i što jednostavniji način izlože osnovni instituti stvarnog prava, pravna regulativa prometa prava na nepokretnostima i uknjižba prava na istima u javne knjige. Knjiga može poslužiti pravnicima kao svojevrstan podsetnik osnovnih pravila stvarnog prava, ali i kao praktičan priručnik prilikom obavljanja poslova vezanih za promet prava i uknjižbu prava na nepokretnostima u javne knjige.
Knjiga sadrži 5 poglavlja: Pravo svojine i ostala stvarna prava na nepokretnostima, Promet prava na nepokretnostima, Katastar nepokretnosti, Zemljišne knjige, Katastar zemljišta. Iza ovih pogl

avlja slede primeri iz prakse i propisi. Naglasak je stavljen na treći i četvrti deo, koji su posvećeni upisima prava na naepokretnostima u javne knjige, s tim što je u trećem delu obrađena materija katastra nepokretnosti, a u četvrtom materija zemljišne knjige. Upis prava u javne knjige predstavlja, takoreći, finalnu fazu u sticanju prava na nepokretnosti, tako da je ovoj materiji posvećeno najviše pažnje.
Na kraju knjige dati su primeri ugovora, tužbi i sl. koji se najčešće sreću u praksi, zatim primeri pojedinačnih akata koji se odnose na ustrojavanje i održavanje katastra nepokretnosti, kao i izbor najvažnijih propisa u oblasti stvarnog prava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nepokretnosti , Svojina
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2. izdanje, 2008; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 782 str.; 978-86-395-0581-3;