Neksus - društvene mreže i teorija malog sveta

Mark Bjukenen (autor)

Neksus - društvene mreže i teorija malog sveta

654 din

Stara cena: 770 din

U korpu

Glumci Tom Kruz i Rade Šerbedžija pojavili su se zajedno u filmu Nemoguća misija 2. Rade Šerbedžija u Povratku otpisanih glumi sa Draganom Nikolićem, a Dragan Nikolić u Poslednjem krugu u Monci sa Nikolom Đuričkom. Prema tome, Tom Kruz i Nikola Đuričko, koji se možda nikada nisu upoznali, povezani su preko drugih glumaca u samo tri koraka.
Svet je mali, zar ne? Sličan lanac povezanosti važi i za sve ljude na planeti. Svako od nas je približno šest koraka udaljen od bilo kog drugog čoveka, bilo da su to ruski ili američki predsednik, rimski papa, Madona ili nepoznati seljak iz zabačenog sela na Kavkazu.

Dobrodošli na teren društvenih mreža i fascinantne teorije malog sveta koja nam na upečatljiv način govori o globalnoj povezanosti, o tome kako mreže deluju jedna na drugu i kako razmenjuju informacije.
U lucidnoj i zabavnoj prozi, Mark Bjukenen predstavlja koncept malog sveta i njegove praktične primene u različitim oblastima – razumevanju svetske ekonomije, projekta Ljudski Genom, širenja zaraznih bolesti ili ekoloških katastrofa. U osnovi fenomena društvenih mreža nalazi se i ključ za tumačenje globalnog informatičkog doba u kome Internet i pogotovo Facebook predstavljaju male svetove u kojima virtuelno živi dobar deo današnje generacije stasale početkom novog milenijuma.


Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Heliks; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 229 str.; 978-86-86059-21-5;