knjizara.com
Ne znam šta mi bi - TP
pundravci, neizdrž i drugi andraci

Aleksandar Milajić (autor)

Ne znam šta mi bi - TP
rasprodato

Verovato ste bar jednom rekli za nekog da je Nadžak baba ili Radio Mileva, ali da li znate ko su one bile? A znate li šta se dešava s onom jednom čarapom koju nikako ne možemo da nađemo, zašto nas na važnim sastancima ili sahranama ponekad spopadne neodoljiva potreba za kikotanjem i zašto ponekad ne možemo da nađemo pravu reč ili da se setimo nečijeg imena?

Ova knjiga je zapravo kobajagi enciklopedija bića koja nas primoravaju da radimo ono što inače ne bismo ni za živu glavu uradili i koja su kriva za sve one situacije u kojima, kad sve prođe, kažemo samo: „Ne znam šta mi bi!“

Mnoga od ti

h bića postoje u našem jeziku, u uzrečicama i žargonu, tako da ih često pominjemo ne pitajući se šta su i ko su ona. Među njima su i pundravci, andrmolj, Mira i trista vira, pišljivi bob, kilavi Radovan, Smor i Neizdrž.

Zahvaljujući duhovitom, ali istovremeno i višeslojnom pristupu, ova zabavno-poučna knjiga jednako je zanimljiva i deci i odraslima. Uostalom, na korici jasno piše kome je namenjena: Samo za dorasle!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Enciklopedije za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: Mladinska knjiga; 2011; Tvrd povez; latinica; 27 cm; 71 str.; 978-86-7928-306-1;