knjizara.com
Ne gledaj preko ramena

Vesna Dedić (autor)

Ne gledaj preko ramena
639 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Birala je muškarce sa kojima joj neće biti neopisivo dosadno. Verovala da ljubav i brak ne treba da budu mučeništvo. Imala je samopoštovanje čak i kada nije imala samopouzdanje i podršku okoline.
Kao na filmu, u romanu „Ne gledaj preko ramena“ smenjuju se događaji u životu zanosno lepe Kaline, koja nikada hladne glave ništa vredno pomena nije uradila, ali i niza stvarnih ličnosti koji su obeležile istoriju i duh Beograda.
„Ne gledaj p

reko ramena“ govori o Kalini koja je dobila ime po lepom, ali otrovnom cvetu, devojci koja je umela sebi da oprosti i ugodi, da bude mila kada su svi oko nje grubi, vredna kada svi drugi dremaju, bezobrazna kada prilika nalaže finoću, nasmejana ili plačljiva u zavisnosti kako se ona oseća, a ne kako to drugi od nje traže.
Radnja se odvija u Beogradu od 1903. do 1930. i kroz Kalinin život pratimo i sudbinu dr Slavke Mihajlović, koja je kao jedini lekar u Beogradu u vreme Prvog svetskog rata spasavala Beograđane, bila jedna od prvih žena lekara u Srbiji, inicijator osnivanja Ženske stranke i sa grupom uvaženih žena osnovala prvu Bolnicu za žene i decu.
Čitaoci će uživati ne samo u uzbudljivoj ljubavnoj priči već i u atmosferi Beograda tokom prvih decenija 20. veka, sa vodenim balovima, noćnim barovima, frizerskim i modnim salonima, i igrankama sa džez muzikom i kafanama u kojima su se pravile lumperajke.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dedić; 2. izdanje, 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 245 str.; 978-86-89671-13-1;