Milica Krković

Milica Krković

Milica Krković rođena je 13.juna 1964. godine u Beogradu, gde i dalje živi i radi kao prevodilac. Još od studentskih dana zainteresovana za hermetičku filosofiju i ranohrišćansku misao, povremeno objavljuje tekstove i prevode u vezi s ovom i likovnom tematikom.
2003. godine se u izdanju izdavačke kuće "Paideia" iz Beograda pojavio njen prevod rozenkrojcerskih manifesta iz sedamnaestog veka - tri dela, koja su od ključnog značaja za razumevanje filosofije i poruke klasičnih rozenkrojcera: Alhemijsko venčanje Kristijana Rozenkrojca, Fama fraternitatis R.C. i Confessio R.C. - što je prvo objavljivanje te literature na našem jeziku. Knjiga je realizovana zahvaljujući saradnji sa najvećom hermetičkom bibliotekom na svetu, Bibliotekom Philosophica Hermetica iz Amsterdama, a predgovor Milice Krković tom izdanju tako je postao prvi tekst na srpskom jeziku uvršćen u kataloge ove biblioteke."Mala knjiga o početku" je prvi roman Milice Krković i njena druga knjiga, posle zbirke priča "Mač savršenog viteza" objavljene pre nekoliko godina u Beogradu.

autor Milica Krković

1 naslova [prikazano 1-1]

Mala knjiga o početku

Milica Krković

Broširani povez, Metaphysica, 2008, ISBN: 978-86-7884-079-1, ćirilica
...Priča o traganju za sobom i svojoj pravoj, duhovnoj kući, ispričana u ovom delu, istovremeno je i vrsta neobičnog priručnika za senzibilnije ...

U korpu

397 din

Stara cena:462 din

Ušteda:65 din (14%)