knjizara.com
Milica Krković
Milica Krković

Milica Krković rođena je 13.juna 1964. godine u Beogradu, gde i dalje živi i radi kao prevodilac. Još od studentskih dana zainteresovana za hermetičku filosofiju i ranohrišćansku misao, povremeno objavljuje tekstove i prevode u vezi s ovom i likovnom tematikom.
2003. godine se u izdanju izdavačke kuće "Paideia" iz Beograda pojavio njen prevod rozenkrojcerskih manifesta iz sedamnaestog veka - tri dela, koja su od ključnog značaja za razumevanje filosofije i poruke klasičnih rozenkrojcera: Alhemijsko venčanje Kristijana Rozenkrojca, Fama fraternitatis R.C. i Confessio R.C. - što je prvo objavljivanje te literature na našem jeziku. Knjiga je realizovana zahvaljujući saradnji sa najvećom hermetičkom bibliotekom na svetu, Bibliotekom Philosophica Hermetica iz Amsterdama, a predgovor Milice Krković tom izdanju tako je postao prvi tekst na srpskom jeziku uvršćen u kataloge ove biblioteke."Mala knjiga o početku" je prvi roman Milice Krković i njena druga knjiga, posle zbirke priča "Mač savršenog viteza" objavljene pre nekoliko godina u Beogradu.

prevod Milica Krković

1 naslova [prikazano 1-1]

Mihail Nuajma

Tvrd povez, Metaphysica, 2006, ISBN: 86-84091-95-7, latinica
Velika literatura! Može se čak reći - remek delo svetske književnosti. Mihail Nuajma, pisac knjige, rođen je u Libanu; hrišćanin, savremenik i ...
U korpu

1095 din

Stara cena:1320 din

Ušteda:225 din (17%)